Bean-to-Bar
HANDMADE | VEGAN | FAIR

Odoo afbeelding en tekstblok

BEAN-TO-BAR CHOCOLADE 
De chocolademakers van ChocQue maken Bean-to-Bar chocolade in Amsterdam. Handgemaakt, rauw en vegan. ChocQue maakt innovatieve, smaakvolle en voedzame chocolade. Onze Bean-to-Bar chocolade is dan ook goed voor onszelf, goed voor onze planeet en bovendien een genot voor iedere chocolade liefhebber. ChocQue neemt met veel genoegen rauwe cacao producten af van Big Tree Farms, een netwerk van vele kleine boeren in IndonesiĆ«.

TRANSPARANTE KETEN
Onze leveranciersketen is toegewijd aan transparante handel, waar kleine producenten de hoofdrol spelen. ChocQue vindt het belangrijk om een duurzame relatie op te bouwen met de boeren in IndonesiĆ« en brengt waar mogelijk bezoeken aan de bron van de biologische cacao keten. Het Bean-to-Bar proces kost veel tijd, maar biedt de chocolademakers van ChocQue in ruil daarvoor de controle over de uiteindelijke smaak van onze producten. En dat is essentieel; zonder goede cacao geen goede chocolade!

Odoo tekst en afbeelding blok
Odoo afbeelding en tekstblok

VERWERKING OP LAGE TEMPERATUUR  
De cacao wordt op lage temperatuur, beneden de 45 graden celsius, gebrand, zodat de natuurlijke eigenschappen van de cacao behouden blijven. Onbewerkte cacao bevat meer dan 1200 cacaobestanddelen welke tot de meest complexe substanties op aarde gerekend kunnen worden. Onbewerkte cacao heeft een hoge concentratie aan anti-oxidanten en bevat een groot scala aan voedingsstoffen, zoals zink, ijzer en magnesium. Bij het verhitten van cacao gaan veel van deze voedingsstoffen verloren. En juist daarom verhitten wij de cacao niet; wij willen namelijk alle goede eigenschappen die cacao te bieden heeft behouden.